Persoonlijke verhalen Ki-Aikido

Nooit gedacht dat ik in mijn leven ooit nog een “martial art”
zou beoefenen, hoewel ik in mijn leven al heel wat sporten de revue heb laten passeren.

Totdat er op een dag een levensveranderende gebeurtenis plaatsvond in mijn leven….. In de anderhalf jaar die daarop volgde zat ik in een overlevingsmodus, ik worstelde, kwam boven en uiteindelijk ging het wel “okay” met me. Maar ondanks dat het “okay” met me ging, was ik nog steeds erg rusteloos. Een gevoel dat na die levensveranderende gebeurtenis totaal nieuw voor me was.

Totdat iemand tegen me zei dat Ki-Aikido me kon helpen in mijn leven. Ki-Aikido? Wat is dat? Ik begon met het volgen van de Ki-Aikido lessen en dit beviel me wel. Niet alleen de technieken vond ik erg fijn om te doen maar ook de meditatie zijde van Ki-Aikido vond en vind ik nog steeds erg intrigerend en interessant. Wij noemen deze oefeningen “Ki Development”.

Na 6 maanden van oefenen realiseerde ik me dat het beter met me ging en ik voelde mij minder rusteloos dan voorheen. Vanaf toen vonden er niet alleen veranderingen in mijzelf plaats maar ook om mij heen. Maar niet alleen Ki-Aikido en Ki-Development brachten die veranderingen in mij teweeg, ook de support van mijn mede-studenten en mijn Sensei, die mij accepteerden zoals ik ben, hebben mij geholpen mijn rusteloosheid een halt toe te roepen.

Nu na 4 jaar Ki-Aikido te hebben beoefend voel ik mij weer sterk in mezelf en gelukkig.

Eén ding weet ik zeker: ik zal altijd Ki-Aikido beoefenen zolang het mij gegund is.

Mirella Dekker
58 jaar
Geschreven 12 november 2019